Biona Organic Raw Virgin Coconut Oil 200g
Opis
Olej kokosowy Biona powstaje poprzez staranne obranie, rozdrobnienie i suszenie orzechów kokosowych. Następnie masa przechodzi delikatną obróbkę mechaniczną, podczas której uzyskiwany jest z niej pożądany olej kokosowy. Produkt nie jest wybielany ani pasteryzowany. Dzięki zastosowanej metodzie produkcji w oleju zachowane zostają dobroczynne składniki odżywcze oraz wspaniały smak.
Olej kokosowy jest naturalnie nasycony oraz wolny od kwasów tłuszczowych trans . W temperaturze poniżej 18 ° C przybiera formę stałą, natomiast powyżej 24 ° C przechodzi w stan ciekły.
Informacje o produkcie
Przechowywanie
Po otwarciu przechowywać w chłodnym miejscu, nienarażonym na bezpośredni kontakt ze światłem słonecznym .
Sposób użycia
Nadaje się do wszystkich rodzajów gotowania , pieczenia i smażenia w wysokiej temperaturze. Idealny do przyrządzania dań kuchni azjatyckiej . Doskonale sprawdza się również jako alterntywa dla tradycyjnego masła na chlebie.
Nieocenione są też wartości oleju kokosowego w kosmetyce. Posiada on właściwości nawilżające. Może być stosowany na skórę całego ciała, a także jako maseczka lub serum na włosy.
Pochodzenie
Biona,
34A Clifton Rd,
Kingston,
KT2 6PH..
Rodzaj opakowania
Słoik
Skład: organiczny, tłoczony na zimno olej kokosowy Virgin
Produkt organiczny
We create well made food
NL - BIO - 01
non-EU Agriculture
Organic Food Federation - Certified Organic
Typical values | per 100g | |||
Energy | 3586kj | |||
Energy | 857kcal | |||
Protein | 0g | |||
Carbohydrate | 0g | |||
Fat | 100g | |||
of which saturates | 89.29g | |||
of which mono-unsaturates | 0.71g | |||
of which polyunsaturates | 3.57g |